Európa
Európa2024. június 3. 11:13
Minden nemzet konyhájának megvannak a maga jellegzetes ételei, amelyeket érdemes megkóstolni, ha külföldre megyünk. Mi azonban most abban szeretnénk segíteni, hogy ezt utazás nélkül megtehessük. Receptsorozatunkban bemutatjuk, hogyan kell elkészíteni az Európai Unió országainak egy-egy nemzeti ételét. Ebben a részben lássuk Írország kedvencét, íme az ír almatorta.
Hozzávalók
- 375 g sima liszt
- 150 g vaj, lehűtve, apróra vágva
- 210 g porcukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 4 db (kb. 750 g) alma
- 2 db tojás
- 60 ml tej
- vaníliás puding
Elkészítés
- Helyezzük a lisztet és a vajat egy nagy tálba. Kézzel addig gyúrjuk a mixet, amíg a keverék finom morzsára nem hasonlít. Adjunk hozzá nagyjából 155 g cukrot, sütőport és fahéjat. Keverjük jól össze.
- Adjuk hozzá az almát, és ismét keverjük alaposan össze. A tojást és a tejet egy kancsóban verjük habosra. Öntsük össze a két keveréket, és keverjük addig, amíg homogén nem lesz.
- A torta keveréket kanalazzuk az előkészített tepsibe. A kanál hátuljával terítsük szét egyenletesen a tepsiben, majd a tetejét szórjuk meg a maradék cukorral.
- Tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe a tepsit, majd süssük 1 óra 10 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad tészta.
- Miután megsült, még 10 percig hagyjuk a kerek tepsiben, hogy kissé kihűljön.
- Frissen főzött pudinggal tálaljuk.
Jó étvágyat!
A többi ország egy-egy jellegzetes receptjét itt lehet megnézni.
Nyitókép: Pexels
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem