Így készül a legfinomabb húsvéti tojás alakú keksz!

rtl.hurtl.hu

2025. április 17. 8:00

A húsvéti sütemények nemcsak finomak, hanem a tavasz és az ünnepi vidámság szimbólumai is. Ha egy könnyen elkészíthető, mégis mutatós édességre vágysz, próbáld ki ezeket a tojás alakú húsvéti kekszeket! A linzertészta és a baracklekvár párosa egyszerűen ellenállhatatlan!

Készítsd el ezt a húsvéti finomságot, és varázsold el családodat és barátaidat vagy a locsolókat ezzel az egyszerű, de nagyszerű keksszel!

Húsvéti keksz

Hozzávalók (35 darabhoz)

  • 300 g liszt
  • 150 g porcukor
  • 8 g vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 200 g vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 100 g baracklekvár

Elkészítése:

  1. Egy nagy tálban dolgozd össze a lisztet, a sót, 120 g porcukrot, a vaníliás cukrot, a vajat és a tojássárgáját egy kézi mixer dagasztókarjával, amíg sima tésztát nem kapsz. Csomagold be folpackba, majd tedd a hűtőbe legalább egy órára.
  2. Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Lisztezett munkafelületen nyújtsd ki a tésztát kb. 3 mm vastagságúra, majd tojás alakú kiszúróval vágj ki formákat. A kivágott tojások felének alsó részéből szúrj ki egy kis kört.
  3. Helyezd a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd őket kb. 10 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
  4. A még meleg alsó kekszeket kend meg simára kevert baracklekvárral. A lyukas felső részeket szitáld meg a maradék porcukorral, majd illeszd rá őket az alsó kekszekre.

Így készül a legfinomabb húsvéti tojás alakú keksz!

Tipp: A lekvár ízét kedved szerint variálhatod, de a narancsos lekvár különösen jól kiemeli a tojás alakú kekszek szépségét és ünnepi hangulatát!

AJÁNLÓ: Így lesz tökéletes a húsvéti menü – 5 szuper recept! Egyszerű és isteni húsvéti receptek, amiket imádni fog a család! Klasszikus és kreatív fogások sonkától a répatortáig – próbáld ki mind az 5-öt!

Fotó: Getty Images