1:28
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Zöldséges rikottás rizs és mogyorós chilis csirkemell
2014. szeptember 17. 21:00
Péter András receptje
Hozzávalók: (2 fő részére)
100 g barnarizs, víz (amennyit puhulásig felvesz),
50 g karfiol,
50 g romanesco,
100 g barnarizs, víz (amennyit puhulásig felvesz),
50 g karfiol,
50 g romanesco,
20 kis fej vöröshagyma vagy shalotta hagyma,
kevés friss petrezselyem,
20 g vaj
kevés friss petrezselyem,
20 g vaj
20 g parmezán sajt,
kevés só,
bors,
kevés só,
bors,
50 g ricotta,
50 g mogyoró,
1 db chili,
50 g mogyoró,
1 db chili,
2 ek. olívaolaj,
2 db csirkemell filé
2 db csirkemell filé
Elkészítés:
1. A hagymát, zsiradékon megfonnyasztom, majd hozzá adom a rizst. A vizet vagy alaplevet folyamatosan adagolom hozzá, amennyit felvesz puhulásig.
2. Amikor már félig roppanós, hozzáadjuk a főtt, darabolt zöldségeket. Jöhet a só, bors és a krémesítő anyagok: reszelt parmezán sajt, vaj. Addig rotyogtatom óvatosan, míg lassú tűzön készre főzöm. Majd belekeverem a riccotát és a friss petrezselymet.
3. A csirkemellet megtisztítjuk, formázzuk.
4. A mogyorót és a chilit apróra vágjuk, majd belekeverjük az olívaolajba. Sózzuk, borsozzuk. Ezt követően a csirkemell filéket beleforgatjuk a chilis-mogyorós pácunkba. 10-15 percet pihentetjük.
5. Pihentetés után, forró serpenyőben, készre grillezzük. Tálalásnál szeleteljük és zöldséges rizzsel tálaljuk.
1. A hagymát, zsiradékon megfonnyasztom, majd hozzá adom a rizst. A vizet vagy alaplevet folyamatosan adagolom hozzá, amennyit felvesz puhulásig.
2. Amikor már félig roppanós, hozzáadjuk a főtt, darabolt zöldségeket. Jöhet a só, bors és a krémesítő anyagok: reszelt parmezán sajt, vaj. Addig rotyogtatom óvatosan, míg lassú tűzön készre főzöm. Majd belekeverem a riccotát és a friss petrezselymet.
3. A csirkemellet megtisztítjuk, formázzuk.
4. A mogyorót és a chilit apróra vágjuk, majd belekeverjük az olívaolajba. Sózzuk, borsozzuk. Ezt követően a csirkemell filéket beleforgatjuk a chilis-mogyorós pácunkba. 10-15 percet pihentetjük.
5. Pihentetés után, forró serpenyőben, készre grillezzük. Tálalásnál szeleteljük és zöldséges rizzsel tálaljuk.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem