1:28
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Citromos rozmaringos csirke karfiolsztéken pagodakarfiol pürével
2014. szeptember 17. 21:00
Bezzegh Éva receptje
Hozzávalók:
csirkemell
rozmaring
burgonya
csirkemell
rozmaring
burgonya
pagodakarfiol
vaj
olaj
vaj
olaj
só
bors
fokhagyma
bors
fokhagyma
citrom
parmezán
mandula
parmezán
mandula
Elkészítés:
Pácba teszem: csirkemell, citromhéj, citromlé, só, bors, rozmaring, fokhagyma, olívaolaj.
Karfiolsteak: a karfiol szeleteket félig megpárolom sós vízben, sóval és borssal fűszerezem, majd meggrillezem.
Püré: a karfiol rózsákat puhára párolom sós vízben, parmezánnal, vajjal, és megpirított mandulával, borssal lepürésítem, a blansírozott rozmaringot mozsárban olivával összedolgozom,
parmezánchips: a lereszelt sajtot, 180 °C-on sütőben 5-7 perc alatt készre sütöm.
Tálalás:
A karfiolsteakre a szeletelt csirkemellet ráhelyezem, meglocsolom a rozmaringolajjal, mellé kis tálba helyezem a pagoda pürét, parmezánchipsszel díszítem, majd durvára aprított pirított mandulával körbeszórom.
Karfiolsteak: a karfiol szeleteket félig megpárolom sós vízben, sóval és borssal fűszerezem, majd meggrillezem.
Püré: a karfiol rózsákat puhára párolom sós vízben, parmezánnal, vajjal, és megpirított mandulával, borssal lepürésítem, a blansírozott rozmaringot mozsárban olivával összedolgozom,
parmezánchips: a lereszelt sajtot, 180 °C-on sütőben 5-7 perc alatt készre sütöm.
Tálalás:
A karfiolsteakre a szeletelt csirkemellet ráhelyezem, meglocsolom a rozmaringolajjal, mellé kis tálba helyezem a pagoda pürét, parmezánchipsszel díszítem, majd durvára aprított pirított mandulával körbeszórom.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem