A Konyhafőnök

Zöldfűszeres kacsamell rózsa, édes-sós pürével, és vadringlós mangó chutney-val

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 15. 20:20

Dr. Lukács Titanilla kedvenc receptje

Hozzávalók:
1 nagy kacsamell
pár szelet baconszalonna
2 db édesburgonya
4 burgonya
friss: zsálya
rozmaring
bazsalikom
gyömbér
chili
mustármag
római kömény
szegfűbors
szerecsendió
graham masala fűszerkeverék
vaj
sűrű főzőtejszín
2 db mangó
4 marék vadringló
lilahagyma

bors
fehérbors
barnacukor
némi olivaolaj
narancs
alma

Elkészítés:
A kacsamellet 3 mm-s vastagságúra szeletelem, majd egymás mellé fektetem, sózom és borsozom. Friss bazsalikomot fektetek a húsra, erre pedig még bacon szalonna kerül, ezt feltekerem és hústűvel megtűzöm, majd mindkét oldalát megpirítom. Pirítás után 15 percre, 120 fokos sütőbe teszem. Az édes - sós püré, édes részéhez, édes burgonyából, tejszínből és szerecsendióból készítek pürét. A sós pürét rozmaringos vízben főtt burgonyából és vajból készítem el. A vadringlós - mangós chatny-hoz a ringló héját krumplinyomón megrepesztem, majd 10 perc főzés után nagy lyukú szűrőn átpasszírozom. A vadringló levében kezdem el főzni az apróra darabolt mangót és lila hagymát. Fűszerként graham massalat adok hozzá, majd szárazon megpirított, összetört mustármagot illetve római köményt. A chatneyt addig főzöm, míg a mangó puha nem lesz és el nem éri a megfelelő sűrűséget.
 

Címlapról ajánljuk