1:28
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Piros curris királyrák csillagánizsos rizzsel tálalva
2014. szeptember 15. 20:24
Belházy Ágnes kedvenc receptje
Hozzávalók.
10 db királyrák
10-20 dkg garnélarák
10-20 db friss spenót levél
10 db királyrák
10-20 dkg garnélarák
10-20 db friss spenót levél
20-30 dkg friss koktélparadicsom
1 db tv paprika
rizs
1 db tv paprika
rizs
3-4 gerezd fokhagyma
instant red curry paszta
egy csokor friss petrezselyem
instant red curry paszta
egy csokor friss petrezselyem
1-2 db csillagánizs
3-4 szem zöld kardamom
olívaolaj vagy kókuszolaj
3-4 szem zöld kardamom
olívaolaj vagy kókuszolaj
Elkészítés:
Az olivaolajon a király-és garnélarákokat megpirítom, vagy mondjuk úgy, hogy szép, fehéres rózsaszínes színt kölcsönzünk nekik, majd ekkor belerakom a már előre felaprított fokhagymást, ügyelve arra, hogy ne égjen meg. Egy kisebb paprikát felszeletelek és a rákok közé teszem majd az előre felvágott koktélparadicsomokat. A házi koktélparadicsom azért jobb, mint a bolti, mert sokkal de sokkal lédúsabb, zamatosabb és sűrűbb lesz tőle a mártás. Fedő alatt puhára főzöm, miután a paradicsomról levált a héja, beleteszem a spenótleveleket. A spenótnak nem kell sok idő, mivel zsenge és friss, pár perc alatt kész. A mártás a piros curry pasztától lesz olyan ízletesen pikáns, ezért egy kis kanállal tegyünk bele, vigyázva arra, hogy tényleg intenzív az ereje.
A rizst először olívaolajon megpirítom, majd felöntöm vízzel és beledobok egy csillagánizst és egy-két szem kardamomot. Lassú tűzön ennek adok 15-2O percet és kész is.
Tálaláskor a rizsre helyezett mártást ízlés szerint petrezselyemmel megszórjuk.
A rizst először olívaolajon megpirítom, majd felöntöm vízzel és beledobok egy csillagánizst és egy-két szem kardamomot. Lassú tűzön ennek adok 15-2O percet és kész is.
Tálaláskor a rizsre helyezett mártást ízlés szerint petrezselyemmel megszórjuk.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem