A Konyhafőnök

Kókusztejes gyömbéres répafőzelék, Szent Jakab kagylóval

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 15. 20:01

Bezzegh Éva kedvenc receptje

Hozzávalók:
4 db kisebb répa
2dl kókusztej
2cm gyömbér
1tk só
1tk lime-lé
2 szál újhagyma
1 marék aprított korianderzöld
tápióka liszt (igény szerint szezámolaj, bors és chili paprika)

Elkészítés:
A répákat meghámozom, kockákra vágom és a kókusztejjel, a reszelt gyömbérrel és a sóval együtt közepes lángon elkezdem főzni lefedve. 5 perc elteltével a répakockák felét kiemelem, félreteszem. Az edény tartalmát további 2 percig főzöm, majd elzárom alatta a gázt és az egészet botmixerrel alaposan lepürésítem. A híg főzelékalapot a tápióka liszttel besűrűsítem, tálakba adagolom, elosztom rajtuk a maradék répakockákat, megcsorgatom a lime levével, megszórom az előzetesen felkarikázott újhagymával és az aprított korianderzölddel, végül körbecsöpögtetem a szezámolajjal. De ezt elhagyhatom. Ínyencek chilivel fokozhatják az ízélményt.


 

Címlapról ajánljuk