1:28
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Tejszínes–fehérboros pikáns spagetti, polippal
2014. szeptember 2. 20:02
Fitos Bugár Krisztina receptje
Hozzávalók:
só,
borecet,
vöröshagyma,
só,
borecet,
vöröshagyma,
fokhagyma,
fehérbor,
tejszín,
fehérbor,
tejszín,
liszt,
bors,
citromlé,
bors,
citromlé,
cukor,
chili,
tészta,
chili,
tészta,
polip,
pirospaprika
pirospaprika
Elkészítés:
A főző vízbe sót és borecetet tettem, majd 1 órán át főztem lassú tűzön!
Mártás:
1 fej vöröshagymát vajon megpárolunk, fokhagymát teszünk hozzá, 1 dl fehérbort, majd beleöntünk 2 dl tejszínt, ezt a masszát behabarjuk még egy kis liszttel, hogy mártás állagúvá váljon. Sóval borssal, citromlével, cukorral egy kis csilivel ízesítjük. A tésztát aldante-re főzzük. A kész masszába beleforgattam a felszeletelt polip darabkákat, és a tésztát! Egy kellő méretű pirospaprikába töltve tálaltam.
A főző vízbe sót és borecetet tettem, majd 1 órán át főztem lassú tűzön!
Mártás:
1 fej vöröshagymát vajon megpárolunk, fokhagymát teszünk hozzá, 1 dl fehérbort, majd beleöntünk 2 dl tejszínt, ezt a masszát behabarjuk még egy kis liszttel, hogy mártás állagúvá váljon. Sóval borssal, citromlével, cukorral egy kis csilivel ízesítjük. A tésztát aldante-re főzzük. A kész masszába beleforgattam a felszeletelt polip darabkákat, és a tésztát! Egy kellő méretű pirospaprikába töltve tálaltam.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem