A Konyhafőnök

Paprikás csirke

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 2. 19:20

Fungkhachon Naiyana receptje

Hozzávalók:
csirkecomb,
csirkemell filé,
vöröshagyma,
paradicsom,
TV paprika,
paprikapor (csemege és csípős),
liszt,
tejföl,
babérlevél,
tojás,
sertészsír, 
kakukkfű

Elkészítése:
Forrósítsunk fel 1,5 evőkanál sertészsírt egy lábasban, majd pirítsuk meg benne a vöröshagymát, amíg arany barnává válik. Vegyük lejjebb a gázt, adjunk hozzá fél teáskanál csemege és fél teáskanál csípős paprikát. Ezután adjuk hozzá a csirkecombot, és egy csipet kakukkfüvet. Amikor a csirkecomb színe fehérre változik, adjuk hozzá a felkockázott TV paprika, illetve paradicsom felét, és pirítsuk, amíg megpuhul. Öntsünk bele 3 dl vizet, 2 babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, és lefedve főzzük 15 percig. Ezután adjuk hozzá a csirkemellet, és főzzük újabb 15 percig. 

Ellenőrizzük le, hogy a hús megpuhult-e, majd vegyük lejjebb a lángot. Keverjünk össze 1 evőkanál lisztet 1 dl vízben, és keverjük el az edényben. Tegyünk bele még egy kis csemegepaprikát, hogy szebb legyen a színe. Főzzük még 5 percig, majd vegyük le a gázról. Forrósítsunk fel fél evőkanál sertészsírt egy serpenyőben, és pirítsunk meg benne egy negyed vöröshagymát, és fél TV paprikát, amíg megpuhul. Adjunk hozzá egy fél felkockázott paradicsomot, és várjunk, amíg a paradicsom elkezd megpuhulni, ekkor zárjuk el a gázt. Forraljunk fel 1,5 l vizet magas lángon, és adjunk hozzá 1 teáskanál sót. Keverjünk össze 1 tojást, 5 evőkanál lisztet, és egy kis sót kb. 4dl vízzel. Amikor a főzővizünk forr, vegyük lejjebb egy kicsit a gázt, és szaggassunk bele kis tésztadarabokat egy evőkanál és egy teáskanál segítségével. 

Addig főzzük, amíg a nokedli fel nem jön a víz tetejére, ekkor szedjük ki őket egy edénybe. Mélytányérban szolgáljuk fel, alulra a nokedli, rá a felszeletelt csirkemell leöntve tejföllel és a lecsó mix-szel. A tetejét megszórhatjuk még paprikaporral.

Címlapról ajánljuk