1:28
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Erdészek étke
2014. október 3. 21:05
Kiss Kálmán előétele
Hozzávalók:
rókagomba - 15 dkg
barna csiperkegomba -15 dkg
vargányagomba -15 dkg
rókagomba - 15 dkg
barna csiperkegomba -15 dkg
vargányagomba -15 dkg
póréhagyma -1 szál
fokhagyma -5 gerezd
tejszín 30%-os -2 dl
fokhagyma -5 gerezd
tejszín 30%-os -2 dl
fehérbor -1 dl
vaj - 5 dkg
kakukkfű -5 dkg
vaj - 5 dkg
kakukkfű -5 dkg
tojás -3 db
bacon -3 szelet
piros kaliforniai paprika -1 db
bacon -3 szelet
piros kaliforniai paprika -1 db
angolzeller -1 szár
cukkíni -1 db
sárgarépa -1 db
cukkíni -1 db
sárgarépa -1 db
baguette -3 db (ha kicsi)
Elkészítés:
A gombákat felcikkezzük és olajon megpirítjuk majd félretesszük. A zöldségeket pici kockára vágjuk és ugyanabban a serpenyőben vajon megpirítjuk őket, majd rádobjuk a póréhagymát azt is lepirítjuk, majd bort öntünk hozzá, amit elpárologtatunk és a végén tejszínnel öntjük fel. Sóval borssal és kakukkfűvel ízesítjük. A bagetteket szeletekre vágjuk, amit olajjal megkenünk és sütőben megpirítunk majd fokhagymával bedörzsöljük. Gyöngyöző vízbe sót és ecetet teszünk amibe beleütjük a tojást és 3 percig főzzük. A bacont ropogósra sütjük hozzá.
Elkészítés:
A gombákat felcikkezzük és olajon megpirítjuk majd félretesszük. A zöldségeket pici kockára vágjuk és ugyanabban a serpenyőben vajon megpirítjuk őket, majd rádobjuk a póréhagymát azt is lepirítjuk, majd bort öntünk hozzá, amit elpárologtatunk és a végén tejszínnel öntjük fel. Sóval borssal és kakukkfűvel ízesítjük. A bagetteket szeletekre vágjuk, amit olajjal megkenünk és sütőben megpirítunk majd fokhagymával bedörzsöljük. Gyöngyöző vízbe sót és ecetet teszünk amibe beleütjük a tojást és 3 percig főzzük. A bacont ropogósra sütjük hozzá.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem