Marci Fish and Chips receptje
2014. október 2. 21:05
Hozzávalók:
3 egész pucolt branzino vagy durbincs
10 – 12 db mogyoróburgonya
1 kg friss spenót
száraz fehérbor
szerecsendió
2 ek. mascarpone
10 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
1 doboz rukkola
2 féle csíra 1 -1 doboz
1 db citrom
só és bors
metélőhagyma
3 db tojás
1-2 ek. mustár
1 citrom leve
Elkészítés:
Megpucolok kisméretű burgonyákat, majd zöldségpucolóval 100 Ft-os érme méreteket vágok belőle. Ezeket blansírozom 1-2 perc alatt. Megszárítom, majd fokhagymás olvasztott vajba mártom őket. A hal, két oldalát gyorsan elősütöm. Hasát megtöltöm egy fehér boros, fenyőmagos, mascarpones, spenótos pürével. Az olvasztott vajba mártott burgonya szirmokkal "bepikkelyezem" a halat. Be a sütőbe és aranybarnára sütöm 10 perc alatt. Kevés ruccola csírával tálalom.