Hagymás krumplis lepény szardellával fűszerezve
2014. október 1. 21:05
Tóth Marci és Wossala Rozina receptje
Elkészítés:
100 g finomlisztet és 80 g szobahőmérsékletű vajat valamint egy csipet sót tésztává gyúrok. Két sütőpapír között kinyújtom, és téglalap alakúra formázom. Beteszem 190 fokos (légkeveréses) sütőbe kb. 15 percre. Eközben nagyon finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztok, olíva olajon majd hozzáreszelek fél gerezd fokhagymát és egy egész krumplit reszelek, valamint kakukkfüvet morzsolok bele. Hozzáadok bő 1 dl tejszínt és 2 ek. reszelt parmezánt majd folyamatos kevergetés mellet puhára főzöm. Ha kell, pár csepp tejjel lazítom. A már elősütött lepényre helyezem, megszórom apró kockákra vágott szardellával és visszateszem a sütőbe további 5-10 percre, hogy a feltét jól rápiruljon. Tálalásnál parmezánnal, petrezselyemmel díszítem.