A Konyhafőnök

Burgonya gratin magyarosan

rtl.hurtl.hu

2014. október 1. 21:05

Wossala Rozina és Tóth Marci receptje

Elkészítése:
Meghámozunk két burgonyát. Amit mandolin szeletelőn vékony karikákra szeljük majd, majdnem puhára főzzük. A kolbászt lereszeljük, serpenyőre dobjuk, majd kiengedjük a zsírját, ha kell, még hozzáadok egy kis kanál zsiradékot vagy füstölt szalonnát. Szalonna darabot kiszedjük, ha már kiengedte a zsírját és visszamaradt zsíron megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát. Ha megpuhult, akkor pici tejföllel és sóval valamint borssal egyneművé főzzük. Kisebb formában rétegezzük, tetejére parmezánt reszelünk, majd a sütőben rápirítunk.

#A Konyhafőnök#burgonya#recept

Címlapról ajánljuk