1:28
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Burgonya gratin magyarosan
2014. október 1. 21:05
Wossala Rozina és Tóth Marci receptje
Elkészítése:
Meghámozunk két burgonyát. Amit mandolin szeletelőn vékony karikákra szeljük majd, majdnem puhára főzzük. A kolbászt lereszeljük, serpenyőre dobjuk, majd kiengedjük a zsírját, ha kell, még hozzáadok egy kis kanál zsiradékot vagy füstölt szalonnát. Szalonna darabot kiszedjük, ha már kiengedte a zsírját és visszamaradt zsíron megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát. Ha megpuhult, akkor pici tejföllel és sóval valamint borssal egyneművé főzzük. Kisebb formában rétegezzük, tetejére parmezánt reszelünk, majd a sütőben rápirítunk.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem