A Konyhafőnök

Paradicsomos gnocchi rukkolával

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 30. 21:05

Wossala Rozina

Hozzávalók:
50g liszt
25g teljes durum liszt
400g burgonya héjában megfőzve pucolva
2 tojás sárgája
500g paradicsom
1 kaliforniai paprika
fél fokhagyma
friss kakukkfű és rozmaring
olivaolaj

cukor
balzsamecet
wurchester szósz
rukkola

Elkészítés:
A bor amit kaptam Viognier volt, ez egy testes, olajos mégis fűszeres jegyekkel bíró, nagyon harmónikus bor. Ezért gondoltam, hogy a gnocchi vajassága, és egy jó savakkal beállított paradicsomszósz a rukkola fűszerességével tökéletes lesz ehhez a borhoz.
A megtisztított paradicsomokat félbe vágom, hozzá adom a paprikát, egy tepsibe helyezem a friss fűszernövényekkel, fokhagymával, majd jól meglocsolom oliva olajjal, sóval, cukorral ès a 180 fokra előmelegített sütőbe helyezem fél órára. Közben nekilátok a gnocchinak. Felteszek vizet kis sóval. Egy krumplinyomón átdolgozom a főtt, hámozott burgonyát, rászórom a liszteket és hozzáadom a tojást, csipet sót. Jól átdolgozom. Kis gilisztát formázok, formára vágom és egy perccel tovább főzöm, minthogy feljön a víz tetejére. Oliva olajon átforgatva melegen tartom tálalásig, ki ne száradjon. A paradicsomos tepsiből kiveszem a fűszereket, turmixolom az egész egyveleget, majd a balzsamecettel, wurchester szósszal, sóval, cukorral beállítom a kívánt ízeket. Ez függ a paradicsom érettségétől illetve a hogy mit szeretnénk elérni... adott esetben a Viognierhez hozzáhangolni. Átszűröm a szószt, majd egy mélytányéron a gnocchi köré öntöm és rukkolával a tetején tálalom.


 
#A Konyhafőnök#gnocchi#paradicsom#recept#séf

Címlapról ajánljuk