Bárányborda salsa verdével és paradicsomhabbal
2014. szeptember 30. 21:05
Kiss Kálmán receptje
Hozzávalók:
bárány
friss zöldfűszerek
szardella filé
mustár
oliva
vaj
só
bors
fokhagyma
hagyma
kapribogyó
paradicsom
kusz-kusz
Elkészítés:
Készítünk egy salsa verdét, ami áll bazsalikomból, petrezselyemből, mentából, fokhagymából, kapribogyóból, szardella filéből, mustárból és olívaolajból. Ezt mind leturmixoljuk. A bárányt megtisztítjuk, és minden oldalát előpirítjuk, hogy szép kérget kapjon majd a salsa verdével bekenjük a külsejét és 180 fokos sütőben 6-8 percig sütjük, majd kivéve pihentetjük. A habhoz paradicsomot cikkezünk, amihez hagymát és fokhagymát teszünk és felöntjük vízzel, amit addig forralunk, főzünk míg teljesen szétesik minden. Átszűrjük, a lét visszatesszük a tűzre, amihez vajat és tejszínt keverünk, amivel pár percig forraljuk még. Hagyjuk hűlni, majd szifonba tesszük és patront teszünk bele, hogy jó habos legyen. Közben elkészítjük a kusz- kuszt. Tálalásnál alulra húzunk egy kis csíkot a salsa verdéből majd két helyre teszünk egy kis halom kusz – kuszt, ahhoz állítjuk a felszeletelt bordákat és mellé vagy rá kanalazunk a habból.