1:28
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Gönczi Attila Imre receptjei
2014. szeptember 29. 21:05
1. Feladat:
Hozzávalók:
Hozzávalók:
kacsamell
só
bors
só
bors
olaj
vaj
narancs
vaj
narancs
körte
szegfűbors
burgonya
szegfűbors
burgonya
répa
aszalt szilva
méz
aszalt szilva
méz
szerecsendió
tejszín
snidling
Elkészítés:
A kacsamellet megtisztítom és formázom, beirdalom, sóval és borssal ízesítem mindkét oldalát. A bevágott részekbe filézett narancsot, vékony cikkekre vágott körtét és szegfűborsot nyomok. Ezután félreteszem kicsit pihenni, hogy összeérjenek jobban az ízek. A burgonyát és a fehérrépát megpucolom, sós vízbe felteszem főni, ezután a sárgarépát megpucolom, és vékony metéltre vágom, a vékony metélteket pici mézen karamellizálom, a csíkokra vágott aszalt szilvát és a cranberry-t hozzáadom a mézes mártáshoz, ragut készítek belőle. Ha a burgonya megfőtt, leszűröm, vajat, sót, szerecsendiót és tejszínnel kikeverem, az apróra vágott snidlingeket is hozzáadom. A filézett narancsot és a cikkekre vágott friss szilvát a már lekaramellizált raguhoz keverem, majd csak a tálalás előtt. Szervírozás előtt 20 perccel a kacsamellet forró serpenyőbe teszem, először a bőrével lefelé kezdem el sütni. Ropogósra sütöm, utána megfordítom a hátoldalát is, majd a két oldalát és a végeket is, rozéra készítem el. Tálaláskor a burgonyapürét a tányérra halmozom, mellé fektetem a 4 részbe vágott sült kacsamellet, a hús mellé helyezem a gyümölcs ragut. A kacsa pecsenye levével hosszan megöntözöm a tányérra helyezett kacsát.
2. Feladat:
Hozzávalók:
tojás
liszt
vaj
olaj
só
cukor
narancs
kakaópor
pekándió
vanília rúd
tej
tejszín
málna
Elkészítés:
3 tojást kettéválasztok, külön a sárgáját és a fehérjét. A fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját cukorral kikeverem, utána lassú keverés mellett hozzáadagolom a fehérjét a sárgájához, és 5 lapos evőkanál átszitált lisztet adok hozzá, valamint reszelt narancshéjat. Ekkor ezt a krémet kettészedem, az egyik részhez + kakaóport adok, amit lassan elkeverek. Ezután sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm, az egyik oldalára a világos színű keveréket, a másik felére öntöm a kakaós keveréket, melybe még darabos pekándiót teszek. Készre sütöm a keverékeket. Egy kis tejet felteszek melegíteni, vanília rúd belsejét kikaparom és beleteszem a tejbe. Közben cukrot 2 db tojás sárgájával kikeverem, majd a meleg tejhez adom és beforralom. Miután elkészült, jeges vízben sokkolom. A hideg tejszínt a keverőgép üstjébe teszem, pici sajtkrémet adok hozzá, az egészet lazítom, és friss málnát adok hozzá, kicsi cukorral ízesítem. Kihűtöm ezt a habos krémet, majd az elkészült piskótákat egyenlő kockákra vágom, szépen egymás tetejére rétegezem a málnás habot és a 2 féle piskóta lapot. Olvasztott ét csokiba mártott gyümölcsöket helyezek még a tányérra és vanília sodóval díszítem még.
tejszín
snidling
Elkészítés:
A kacsamellet megtisztítom és formázom, beirdalom, sóval és borssal ízesítem mindkét oldalát. A bevágott részekbe filézett narancsot, vékony cikkekre vágott körtét és szegfűborsot nyomok. Ezután félreteszem kicsit pihenni, hogy összeérjenek jobban az ízek. A burgonyát és a fehérrépát megpucolom, sós vízbe felteszem főni, ezután a sárgarépát megpucolom, és vékony metéltre vágom, a vékony metélteket pici mézen karamellizálom, a csíkokra vágott aszalt szilvát és a cranberry-t hozzáadom a mézes mártáshoz, ragut készítek belőle. Ha a burgonya megfőtt, leszűröm, vajat, sót, szerecsendiót és tejszínnel kikeverem, az apróra vágott snidlingeket is hozzáadom. A filézett narancsot és a cikkekre vágott friss szilvát a már lekaramellizált raguhoz keverem, majd csak a tálalás előtt. Szervírozás előtt 20 perccel a kacsamellet forró serpenyőbe teszem, először a bőrével lefelé kezdem el sütni. Ropogósra sütöm, utána megfordítom a hátoldalát is, majd a két oldalát és a végeket is, rozéra készítem el. Tálaláskor a burgonyapürét a tányérra halmozom, mellé fektetem a 4 részbe vágott sült kacsamellet, a hús mellé helyezem a gyümölcs ragut. A kacsa pecsenye levével hosszan megöntözöm a tányérra helyezett kacsát.
2. Feladat:
Hozzávalók:
tojás
liszt
vaj
olaj
só
cukor
narancs
kakaópor
pekándió
vanília rúd
tej
tejszín
málna
Elkészítés:
3 tojást kettéválasztok, külön a sárgáját és a fehérjét. A fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját cukorral kikeverem, utána lassú keverés mellett hozzáadagolom a fehérjét a sárgájához, és 5 lapos evőkanál átszitált lisztet adok hozzá, valamint reszelt narancshéjat. Ekkor ezt a krémet kettészedem, az egyik részhez + kakaóport adok, amit lassan elkeverek. Ezután sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm, az egyik oldalára a világos színű keveréket, a másik felére öntöm a kakaós keveréket, melybe még darabos pekándiót teszek. Készre sütöm a keverékeket. Egy kis tejet felteszek melegíteni, vanília rúd belsejét kikaparom és beleteszem a tejbe. Közben cukrot 2 db tojás sárgájával kikeverem, majd a meleg tejhez adom és beforralom. Miután elkészült, jeges vízben sokkolom. A hideg tejszínt a keverőgép üstjébe teszem, pici sajtkrémet adok hozzá, az egészet lazítom, és friss málnát adok hozzá, kicsi cukorral ízesítem. Kihűtöm ezt a habos krémet, majd az elkészült piskótákat egyenlő kockákra vágom, szépen egymás tetejére rétegezem a málnás habot és a 2 féle piskóta lapot. Olvasztott ét csokiba mártott gyümölcsöket helyezek még a tányérra és vanília sodóval díszítem még.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem