Kiss Kálmán receptjei
2014. szeptember 26. 21:05
1. fogás hozzávalói:
cékla
só
bors
zeller
zöldalma
méz
olaj
vaj
tejszín
citrom
sajt
Elkészítés:
A céklát és a zellergumót, a zöldalmát feltesszük főni, sóval és borssal ízesítjük, majd egy kis mézzel beállítjuk az ízek kontrasztját. Ha már minden megfőtt, akkor leturmixoljuk és tejszínnek hígítjuk. Zöldalmát apró kockákra vágjuk és citrom levével ízesítjük. A ricottát snidlinggel, sóval és borssal ízesítjük és citrom héját reszelünk hozzá és egy pici tejszínt öntünk hozzá. Egy tányérba egy galuska ricotta mousse-t teszünk, köré öntjük a levest és megszórjuk az alma kockákkal. A végén frissen őrölt borssal szórjuk meg.
2. fogás hozzávalói:
lazac
oliva
vaj
só
bors
szezámolaj
lime
chili
gyömbér
fokhagyma
burgonya
tej
cukor
szerecsendió
babérlevél
cékla
Elkészítés:
A lazacot bepácoljuk olivaolajba, szezámmagolajba, limelébe, chilibe, gyömbérbe, fokhagymába és szójaszószba. Sózhatjuk és borsozhatjuk. A püréhez a céklát és a burgonyát hámozva és kockázva feltesszük főni sós vízbe. Eddig tejet vajjal babérlevéllel és szerecsendióval felforralunk. Céklából kis 1x1-es kockákat vágunk amit sózunk borsozunk, cukrozunk és olajjal meglocsolunk amit 180 fokos sütőben megsütünk. A megfőtt burgonyás céklás keveréket turmixban pürésítünk a tejes keverékkel. A lazacot szépen óvatosan megsütjük oldalankét 2 percig kb. Tálalásnál a tányér közepére öntjük a pürét, köré tesszük a cékla kockákat és a sült lazacot a püré közepére tesszük. A páclével picit meglocsoljuk és jó étvágyat!