Nuray Attila receptjei
2014. szeptember 25. 21:05
Gyöngytyúkmájas soufflé joghurtos padlizsán salátával és Kentucky gyöngytyúkmell Török bulgurral
Gyöngytyúkmájas soufflé joghurtos padlizsán salátával
Hozzávalók:
gyöngytyúk
joghurt
padlizsán
liszt
tej
tojás
só
bors
fokhagyma
vaj
bulgur
kaliforniai paprika
hagyma
őrölt kömény
sűrített paradicsom
koriander
mustármag
Elkészítés:
Könnyű bechamel szószt készítek. A vajon megpirítok kevés lisztet majd felöntöm tejjel. A tojássárgáját habosra verem, belekeverem a májat majd sózom borsozom. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verem majd óvatosan beleforgatom a tojássárgája-bechamel keverékbe. Formába öntöm majd 180 fokos sütőbe teszem kb. 20 percre. A padlizsánt kb 3-4 centis kockákra vágom, majd forró olajban barnára sütöm, lehűtve fokhagymás joghurtot öntök rá, pirospaprikás vajjal ízesítem.
Kentucky gyöngytyúkmell Török bulgurral
Hozzávalók:
gyöngytyúk
bulgur
hagyma
oliva
sűrített paradicsom
só
bors
kömény
pirospaprika
liszt
mustármag
tojás
Elkészítés:
Kaliforniai paprikát, hagymát kockákra vágok. Olívaolajon megpirítom, majd hozzáadok sűrített paradicsomot. Sót, borsot, őrölt köményt adok hozzá. Felöntöm 1 5/1 arányban a bulgurhoz képest forró vízzel majd belerakom a bulgurt. Keverem majd leveszem a tüzet, lefedve hagyom párolódni. A lisztet mozsárban őrölt pirospaprikával, mustármaggal, koriandermaggal összekeverek BL55-ös lisztet majd sós tojást keverek el. A csíkokra vágott csirkemellet tojásba majd lisztbe mártom, aztán megismétlem és forró olajban kisütöm. Tálaláskor a bulgurt formázom.