A Konyhafőnök

Lukács Péter receptjei

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 25. 21:05

Előétel:
A gyöngytyúk mellének a szűz részét serpenyőben sóval és borssal megpirítottam, a bulgurt sós forró vízzel felöntöttem, a szárított vörös áfonyát vízben puhára főztem, a cukorborsót sós – cukor vízben megfőztem, majd jeges vízben gyorsan visszahűtöttem. Készítettem, egy vinegrettet, dijoni mustárral, fehérbor ecettel, olivaolajjal majd egy miliméteres kockákra vágott hagymával és metélőhagymával összekevertem. A bulgurt összekevetem a vörös áfonyával, cseppnyi citrom levével.

Főétel:

A tyúk mellét sóval és borssal ízesítettem, olajba csillagánizst dobtam, majd beletettem a húst. A burgonyát egyforma vastag karikákra vágtam, kerek tésztaszaggatóval azonos méretű darabokra vágtam. Egy lábosba belehelyeztem a burgonya karikákat, felöntöttem annyi vízzel, amennyi éppen ellepte, majd kakukkfüvet, rozmaringot és vöröshagymát, valamint sót raktam még a vízbe. Kb. 40 perc alatt éppen gyöngyöző vízben főztem meg. Utána a zöldbabot sós – cukros vízben megfőztem, majd jeges vízben gyorsan visszahűtöttem. A tyúkmájat kevés olajon megpirítottam. Készítettem egy cukorszirupot, majd egy marék bazsalikomlevéllel együtt, turmixgépbe tettem. Átszűrtem, pici sóval és citrom levével ízesítettem tovább. (bazsalikom coulis).

 
#A Konyhafőnök#recept#séf#verseny

Címlapról ajánljuk