Lendvai Lilla receptje
2014. szeptember 25. 21:05
Rozmaringos gyöngytyúkcomb gyümölcsökkel és édesburgonya hamis krokettel
Hozzávalók:
gyöngytyúk
édesburgonya
só
bors
olaj
vaj
rozmaring
fokhagyma
fahéj
vörösbor
narancs
aszalt szilva
lilahagyma
Elkészítés:
A gyöngytyúk combját megtűzdelem rozmaringgal és fokhagymával. Sózom, borsozom, és tepsiben 50 percig sütöm, vörösbort öntök alá, és felnégyelek egy narancsot, amit mellé dobok. A comb alá lilahagymát szeletelek. Feldarabolom, az édesburgonyát megfőzöm, meghámozom és összetöröm. Majd sóval és borssal ízesítem, formázom és minden oldalát kicsit ropogósra sütöm. Aszalt szilvát, aszalt vörösáfonyát és kékáfonyát, szőlőt vörösborban megpárolom fahéjjal ízesítem és besűrítem. A combot kitálalom rá és a gyümölcsöt mellé, a hamis krokettet is mellé tálalom.