Tom ka gay leves a sárga csapattól
2014. szeptember 24. 21:05
Hozzávalók:
csirkehús
gomba
só
bors
vaj
olaj
curry paszta
citromfű
fűszerek
halszósz
kókusztej
lime
koriander
újhagyma
Elkészítés:
Felrakjuk a csirkecombot főzni. Ha megfőtt a hús, kivesszük a levéből, és fölcsíkozzuk, miután levágtuk a csontokról. A gombát ugyanakkora szeletekre vágjuk, mint a húst, amit forró serpenyőben olajon megpirítunk, összekeverve, melegen tartjuk. Egy lábosba kicsi olajon lepirítjuk a red curry pasztát, ehhez hozzáadjuk a megütögetett citromfüvet. A caffe lime levelet és galangál gyökeret kicsit lepirítjuk, majd felöntjük zöldség alaplével, kb. egy literrel. Ízesítjük halszósszal, hagyjuk főni kb. fél órát, majd, ezt leszűrve kókusztejet adunk hozzá és beállítjuk az ízét megfelelőre, halszósszal és lime levével. Tálalásnál a tányér közepére halmozzuk a csirkés gombás keverékből, köré öntjük a levest és megszórjuk frissen vágott korianderrel és újhagymával.