A zöld csapat sajtos receptje
2014. szeptember 24. 21:05
Hozzávalók:
sárga és lila karfiol
sárgarépa
édeskömény
kéksajt
hagyma
liszt
tojás
kecskesajt
pekándió
maracuja
gruyere sajt
Elkészítés:
A sárga és a lila karfiolt apró rózsáira szedik, sárgarépát mandolinnal apró csíkokra aprítják, az édesköményt szeletelővel vékony szeletekre vágják. Minden zöldséget blansíroznak. A kéksajtból mártást készítenek. Hagymát üvegesre pirítanak oliván, fehérborecettel felöntik, majd redukálják. Ezután hozzáteszik a kéksajtot, majd ezt a mártást egy szűrőn átpasszírozzák. Égetett tésztát készítenek, grugeret, gruyere sajttal. A kecskesajtot hirtelen meggrillezik, serpenyőben pirított és összezúzott pekándióval megszórták. Tálalásnál a blansírozott zöldségeket meglocsolták a mártással, maracuját kanalaztak rá, majd a kecskesajtot mellé helyezték és az égetett tésztát is elhelyezik a tányéron.