A Zöld csapat első feladata
2014. szeptember 22. 21:05
Hozzávalók:
liszt
tojás
hagyma
bors
só
répa
prosciutto
rozmaring
fokhagyma
tejszín
vaj
tej
parmezán
Elkészítés:
A tojás, liszt, só és a víz keverékéből, nyújtottunk egy tésztát. Majd ebből 4 x 4 cm-s kockákat vágtunk. A hagymát és a répát apróra vágtuk, a sonkát 3x3 mm-s kockákra. A hagymát üvegesre pároltuk, hozzáadtuk az apróra vágott rozmaringot és a sonkát. A répát külön edénybe éppen hogy csak oliván átforgattuk, hogy roppanós maradjon. Mindezt összekevertük és kevés tejszínnel lazítottuk. A tészta kockákra fél kiskanálnyi tölteléket tettünk, majd ravioli formára hajtogattuk. Forrásban lévő vízben kifőztük. A mártás készítése következett, melyhez tejet hevítettünk, belereszeltük a parmezán sajtot, visszahűtöttük 60 c alá, majd elkevertük benne a hideg vajat, hogy minél krémesebb legyen a mártás, majd sóztuk és borsoztuk a végén. Tálalásnál rozmaringgal díszítettünk.