Szálkamentes halászlé
2014. szeptember 18. 21:05
Salamon Adrienn receptje
Hozzávalók:
pirospaprika
só
bors
hagyma
halak
édeskömény
paradicsompüré
Elkészítés:
A vöröshagymát olajon dinszteljük, pirospaprikát szórunk rá, sózzuk majd felöntjük vízzel és ízlés szerint beletesszük a halat. A részeit vegyesen tesszük bele, az íze végett. Amíg fő a hal, addig elkészítjük az édeskömény alapú sűrítést. Az édesköményt felszeleteljük, hagymát szeletelünk, ezeket együtt megpároljuk, sózzuk és borsozzuk. Egy kis vízzel az édesköményt és a hagymát leturmixoljuk, teszünk egy kicsit a halléből bele, és azzal tovább keverjük. Ha megfőtt a hal, a hallében sűrítjük, kevés paradicsompürével és az édesköményes hagymás alappal összeforraljuk. Az így elkészült hallevesből merítünk és simára turmixoljuk, majd tálaljuk.