Metélőhagymás zöldbabfőzelék vajon pirított zöldbabbal korianderes chilis fasírttal
2014. szeptember 18. 21:05
Pancsovay Zita receptje
Hozzávalók:
400 g zöld hüvelyű bab
175 g tejföl
500 g vaj
só
bors
szerecsendió
őrölt fahéj
1 kávéskanál liszt
cayenne bors
2 ek olívaolaj
100 g darált sertéshús
1 fürjtojás
metélőhagyma
koriander
Elkészítés:
A zöld hüvelyű babból egy marékkal kiveszünk, 8-10 szálat külön tálba tesszük, sóval, cayenne borssal és olívaolajjal alaposan elkeverjük. Előre melegített 200 fokos sütőben ropogósra sütjük (~ropi, chips). A maradék babot 3-4 mm-esre vágjuk és vajon alaposan lepirítjuk. A maradék babot megmossuk és egyforma hosszúságú darabokra felvágjuk. Vajat olvasztunk, megfuttatjuk rajta a felvágott babot, sózzuk. Ha megpárolódott, vízzel és 1 kávéskanál liszttel elkevert tejföllel felöltjük, összeforraljuk. Frissen reszelt szerecsendióval ízesítsük. A darált húst metélőhagymával, frissen aprított korianderrel, fürjtojással, sóval, borssal és egy csipet fahéjjal alaposan összedolgozzuk és vajon/olívaolajon kisütjük. A kész főzelékre tesszük, a ropogósra sült egész zöldbabbal, metélőhagyma szálakkal díszítjük.