A Konyhafőnök

Enyhén citrusos, zöldséges halleves

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 18. 21:05

Péter András receptje

Hozzávalók: (2 fő részére)
200 g halfilé
1 db vöröshagyma
2 gerezd egész fokhagyma
2 e.k. olívaolaj
1 e.k. paradicsompüré
1 e.k. rum
160 g vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, paradicsom, paprika, édeskömény),

bors,
1 e.k. fűszerpaprika
1 liter hal alaplé
3 e.k. főzőtejszín
friss koriander vagy petrezselyem
citrom 

Elkészítés: 
A vöröshagymát nagyon finomra vágjuk! Előmelegített edényben, olíva olajon megpirítjuk és hozzá adunk darabolt fokhagyma gerezdet. Ezt követik a vékony csíkokra és/vagy kockára vágott zöldségek és a paradicsompüré, majd a rum. Belekeverjük a friss paradicsomot, hozzáadjuk a halakat (lehet vegyesen), majd óvatosan felöntjük enyhén fűszerpaprikás alaplével, annyira hogy szépen ellepje a halakat. Sózzuk, borsozzuk és kb. 25-30 percet főzzük a levest, kb. az utolsó 10 percben 2 e.k. főzőtejszínt adunk hozzá. Tálalásnál friss korianderrel vagy petrezselyemmel szórjuk meg, valamint citrommal ízesítjük.

Címlapról ajánljuk