Nézd meg a 27. nap ételeit!
2017. november 23. 20:55
Az első feladatban egy óriási kolbász pult várt a döntősökre, de nem egyedül főztek a konyhában, hiszen mindhárman kaptak egy kis segítséget. A második feladat már a másolásról szólt, hiszen újra kellett alkotniuk Baranyai Péter japán különlegességét.
Zsolt – Zsolt a párjával, Emesével főzött együtt. Mivel hónapok óta együtt készülnek a versenyre, végig nagy összhangban dolgoztak együtt a két fogáson. Igyekeztek játékosan megoldani a feladatot, ezért a főétel tálalását megpróbálták desszert kinézetűre megalkotni, és összekötő elemként lime héjjal díszítették mindkét tányért. Főételként zsályás csirkekolbászból sütöttek egy hamburgerpogácsát feketecsokis-chilis krémmel. Mellé pedig készítettek egy vékony burgonyalapocskákból rétegezett sült kockát, a tetejére pedig a bazsalikomos-paradicsomos kolbászból grilleztek egy fedőréteget.
Desszertként lemon bread-et, azaz citromkenyeret sütöttek, ebbe dolgozták bele a citromos disznókolbász darabjait is. Köré bazsalikomos-citromfüves cukormártást öntöttek, és a tetejét a zöldfűszeres kolbász megpirított morzsáival szórták meg.
Ági – Áginak nagyon sokat jelentett az első feladatban, hogy az anyukájával főzhetett. Főételként egy házias fogást, egy kolbásszal töltött lángost készítettek snidlinges zöldtejföllel és savanyított lilakáposzta salátával.
Desszertnek a séf kacsamáj tortájának receptjéből kiindulva Ági megpróbált egy málnás-kolbászos krémmel és narancszselével töltött linzertortát készíteni, amit vaníliamártással tálalt.
Gergő – Gergő egy barátját hívta segítségül, mert szerette volna neki is bebizonyítani, hogy igenis tud főzni. Mivel csak részfeladatokkal bízta meg, így magára kellett vállalnia a munka oroszlánrészét. Főételként kolbászos lecsót főzött parmezános kolbászropogóssal, amit a lecsó levéből készült mártással tálalt pirított petrezselyemmel és bazsalikomolajjal. Mivel megcsúszott a rengeteg munkával a végére, ezt a mártást csak egy tányérra tudta feltenni.
Desszertként kolbászkrémen tálalt zöldfűszeres-citromos piskótát visz a zsűri elé, aminek a közepébe kolbász olajat adagolt, a tetejére pedig tojáshabot sütött.
A második feladatban egy vendégséfet köszönhettünk a Konyhafőnök VIP konyhájában, Baranyai Péter egészen Londonból repült haza, hogy egy különleges japán desszertet készítsen a döntősöknek, amit le is kellett másolniuk: